Azure – Required parameter ‘adminPassword’ is missing (null) error in ARM Template deployment Issue

Hello Friends,

We ware working on an use-case for How to Create and Deploy Azure Resource Manager Template using Azure Portal. During our  deployment we got couple of issues and After  fixing the first issue osDisk.managedDisk.id’ is not allowed we continue with our deployment. After some time we got the second issue  as ” adminPassword’ is missing (null) ” as shown in following figure.

Required parameter Adminpassword required issue

Figure 1: Azure  – Parameter ‘adminPassword’ is missing issue 

After getting the above error, when we clicked on the operations details we found the following details.

{
 "error": {
 "code": "InvalidParameter",
 "target": "adminPassword",
 "message": "Required parameter 'adminPassword' is missing (null)."
 }
}

After googling for some times, we found, when downloading the template.json file, it  skip the adminPassword of the Virtual Machine. This might be intentionally done by Microsoft for security reason. Let’s modify the template to add the adminPassword just below “adminUserName”  property, as shown in the following figure.

Required parameter Adminpassword required issue fixes

Figure 2: Azure  – Parameter ‘adminPassword’ is missing issue  fixed

After set the adminPassword property, it fixed the issue for us and we redeployed  the template.

Thanks for reading 🙂

Keep reading, share your thoughts, experiences. Feel free to contact us to discuss more. If you have any suggestion / feedback / doubt, you are most welcome.

Stay tuned on Knowledge-Junction, will come up with more such articles.

Advertisements

Comments

One comment on “Azure – Required parameter ‘adminPassword’ is missing (null) error in ARM Template deployment Issue”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.